Stichting Geuzenverzet 1940-1945
Print    
Home

Contact

Links

Site Map

Disclaimer

Persinformatie

Donateur worden?  
Geschiedenis      Geuzenmonument      Herdenken      Geuzenpenning      Stichting Geuzenpenning     
                                                     
Hirsch Ballin reikt Geuzenpenning uit aan Gregory Shvedov

De Geuzenpenning voor 2012 zal worden toegekend aan Gregory Shvedov. De Geuzenpenning wordt uitgereikt door prof. dr. Ernst Hirsch Ballin.

Shvedov zet zich al jaren in voor een betere naleving van mensenrechten in Rusland en de landen en regioís van de voormalige Sovjet-Unie. Hij reist hiervoor de hele wereld rond. Daarnaast is Shvedov als hoofdredacteur de drijvende kracht achter Kavkazsky Uzel ( de Kaukasische Knoop), een onafhankelijke nieuwswebsite over de Kaukasus.

Het bestuur van de Stichting Geuzenverzet 1940 - 1945 heeft 6 januari 2012 zijn keuze bekendgemaakt. De uitreikingsceremonie is op 13 maart 2012 in de Grote Kerk van Vlaardingen.

Objectief

Het nieuws van de Kaukasische Knoop wordt 7 dagen per week, 24 uur per dag gebracht zoals het is: objectief, controleerbaar en bezien vanuit verschillende invalshoeken. Geleverd door zoín 40 correspondenten die in het gebied zelf wonen met een uitgebreid netwerk en specifieke kennis van negentien regioís zoals AbchaziŽ, ArmeniŽ, Azerbeidzjan, Dagestan, GeorgiŽ, Nagorno-Karabach, Noord- en Zuid-OssetiŽ en TsjetsjeniŽ. Lezers van het internetmagazine krijgen zo een unieke kijk op het dagelijkse leven in de Kaukasus.

Alle onderdelen van de website kunnen dankzij de zoekmachine worden ontsloten. De site biedt zo een schat aan informatie. De Engelstalige versie Caucasian Knot (www.eng.kavkaz-uzel.ru) ging online in augustus 2003, hierdoor werd het bereik nog verder vergroot.

Hoofddoel van de Kaukasische Knoop is het bieden van onafhankelijke informatie. Een verborgen agenda is er niet, benadrukt Shvedov, propaganda wordt niet bedreven. Het internetmagazine staat verder bekend om zijn niet aflatende aandacht om mensenrechten aan de orde te stellen en de minutieuze informatie die geboden wordt. Geen onderwerp wordt geschuwd. 

Eerbetoon

De Geuzenpenning wordt toegekend als eerbetoon aan mensen en organisaties die zich inzetten voor de mensenrechten en die zich verzetten tegen dictatuur, discriminatie en racisme. Sinds 1987 is de Geuzenpenning aan verschillende organisaties en personen toegekend.

De Geuzenpenning is een initiatief van de Stichting Geuzenverzet 1940 - 1945. Deze organisatie is opgericht door voormalige Nederlandse verzetsstrijders die actief waren in de Tweede Wereldoorlog. De Geuzenpenning is bedoeld om hedendaagse vrijheidsstrijders en mensenrechtenactivisten eer te bewijzen en te steunen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 terug
      ©2007
      Stichting Geuzenverzet